De Huizen

Bekijk ook de foto galerie over de huizen onderaan deze pagina. Voor een impressie  van de omgeving klik hier.

De huizen.

Ons eerste huis (bouwjaar eind 2007) later uitgebreid in 2011 met twee appartementen  is rustig gelegen ongeveer zes kilometer buiten het centrum van Chiang Mai in Mooban Pimuk. Een Mooban is het beste te vergelijken met een wijkje. Mooban Pimuk is omheind en er zijn voornamelijk wat grotere vrijstaande huizen gebouwd.

Ons huis bestaat uit twee verdiepingen van ongeveer 75 m2 per verdieping. Iedere verdieping bestaat uit een flinke woonkamer (32 m2) met een ruim keukenblok, twee slaapkamers, een ruime badkamer evenals twee grote balkons. Deze verdiepingen worden, afzonderlijk of in zijn geheel, te huur aangeboden. Tevens zijn er twee aan elkaar gebouwde appartementen ieder 35 m2 groot

Op het terrein van ongeveer 800 m2 grond staat een huisje waarin de Thaise vrijwilligster (Mae) van de Albatros Foundation permanent woont.

U moet zich voorstellen verhuur met hotelservice. Dus alle zorg die u in een luxe hotel krijgt zult u ook hier vinden en soms meer. Om maar iets te noemen, handdoeken, lakens, een föhn zijn aanwezig, er is een goed uitgerust keukentje met elektrische kookplaat, grote koelkast en magnetron, het bed wordt tweemaal per week verschoond, de afwas wordt gedaan en het huis wordt dagelijks schoongehouden. U hebt de beschikking over (draadloos) internet en satelliet televisie. De badkamer is luxueus uitgevoerd en natuurlijk is er airco. U kunt genieten van een schitterend aangelegde ruime tuin met een prachtige sara (prieel) en exotische bloemen en planten. Het zwembad van de Mooban ligt in de directe omgeving van ons huis.

Als u dat wenst kunt u genieten van een uitgebreid ontbijt. En niet te vergeten – bij aankomst en vertrek – gratis vervoer van en naar het vliegveld, de trein of de bus. Eigenlijk teveel om op te noemen.

Zeven dagen per week zullen Mae (onze vrijwilligster) en onze huishoudelijke hulp al het mogelijke doen om het u naar de zin te maken. U kunt zelf ervaren waarom Thailand het land van de glimlach wordt genoemd.

Hebt u behoefte aan vervoer, een taxi of een tuk tuk? Mae – die de Engelse taal voor Thaise begrippen redelijk beheerst – zal er voor zorgen of zal u het telefoonnummer geven van onze vaste tuk tuk of taxichauffeur. Fietsen zijn aanwezig.

De kosten van uw verblijf.

En dan de kosten van dit alles? Een appartement (verdieping) huren kost 500 baht per dag,  of u er nu met 1 of 4 (maximum per verdieping) personen verblijft. Met mensen die lang willen blijven kunnen wij individuele afspraken maken. De appartementen zijn goedkoper, 10.000 baht per maand.

Wilt u ‘thuis’ ontbijten? Een “simpel” europees ontbijt met  thee of koffie kost u 60 baht en een uitgebreid ontbijt zoals hiervoor maar aangevuld met een ei naar keuze (gekookt, gebakken of roer), spek of worstjes en fruit voor 85 baht per persoon. Een gezond ontbijt, bestaande uit yoghurt met fruit of muesli is beschikbaar. Bent u meer geïnteresseerd in een origineel Thais ontbijt, geen probleem.

De koers is gemiddeld 40 baht per euro.

[oqeygallery id=2]